google-site-verification=blLFd8Eupls6gfvGPk1tojm9bzXT01X5ebINaLG2E4s
Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. Elfogadom
Termékek Menü

Így vészeljétek át a telet!

2017. 01. 08. 20:00:00

 

A karácsony meghittségével a legszebb ünnep. A lakások és a szívek is ünnepi díszbe öltöznek, a család végre együtt szusszan és piheni ki az évet. Senki nem rohan reggel dolgozni, a hosszú beszélgetések, társasozások, közös korizások, séták ideje. Aztán hatalmas hangzavart csapva elbúcsúztatjuk az óévet, tüzijátékkal, trombitákkal, ám a tél mégiscsak a nyakunkon marad. Bár alig észrevehetően hosszabbodnak a nappalok, a farkasüvöltő hideg haragosan csattogtatja még fogsorát. Az utcán továbbra is csak a gyerekek szeme látszódik ki a ruhakupac közül, folytatódnak a reggeli öltözéses hisztik, és a fránya vírusok is tovább tombolnak. Az új évben már rettentően unom a telet, hiányzik a reggeli madárcsicsergés, a langyos idő, a lenge ruhák.

Hogy te is legszívesebben átaludnád? Vagy jó lenne, ha legalább a gyerkőc..? :)
Nem, arra sajnos nem tudok tippet adni, létezik azonban pár egyszerű játék, amellyel a kényszerűen a lakásban töltött végtelennek tűnő órák rövidíthetőek.

 

Mutatok egyet:

• TÜKÖRKÉP JÁTÉK •

 ez a játék amellett, hogy jó móka és nem szükséges hozzá semmilyen kellék, fejleszti a figyelmet és a koncentrációt. 
 korosztály: minimum óvodás

Álljatok szembe egymással. Egyikőtök lesz a tükör előtt álló, másikótok a tükörképe. A játék lényege, hogy a tükörkép hűen követi a tükör előtt állót, igyekeznie kell tökéletesen utánozni mozgását. Például, ha te (mint a tükör előtt álló) felemeled a bal kezed, gyerkőcödnek (kis tükörkép) is fel kell, csak a jobbat (néhány ötlet, ami egészen biztosan felkelti az érdeklődést: száj rúzsozás, borotválkozás, reggeli torna...).

Bár ezt a játékot kinnt is ki lehet próbálni, mivel ezek a napok különösen fagyosak, mindenképpen bennt gyakoroljatok.

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: blog tükörtrükkök
blog comments powered by Disqus